Dag 15
25 mei 2019 - Krokelvdalen, Noorwegen
25 mei
Skittenelv
Vandaag naar Tromso gegaan.
En ja hoor, vandaag ging het gebeuren. Winkelen, wandelen, boten en mensen kijken. Je weet wel, weer naar die Noren kijken in hun korte broek en Marja naar de vrouwen zonder panty’s. Terwijl die daar toch echt verkocht worden, hoor. We hebben in de buurt wat rondgereden in de auto, verwarming aan.
We hebben ons vermaakt als geen ander.
Toen gebeurde er iets waar ik, en jullie misschien ook wel, al dagen op hebben gewacht.
Jawel, we gingen eten in een restaurant. En wat denk je dat er op het menu stond?
RENDIERVLEES.
Vooraf een paddenstoelen soepje. Hoe krijgt die kok het voor elkaar om mijn smaak pappillen op deze manier te strelen. Die Noren kunnen koken als de beste.
En als hoofdgerecht het rendiervlees op twee manieren bereid een stuk wat is gebakken en het andere was stoofvlees. Op de foto lijkt het weinig maar in werkelijkheid was het bord heel groot.
Wat een delicatesse is dat zeg. Je kan het nergens mee vergelijken, uniek van smaak en textuur (klinkt dit niet alsof het een michelin ster verdient???).
Begeleidt door een goed glas franse wijn. Ééntje maar hoor, dat hakt hier nl. behoorlijk in je vakantiebudget.
En als nagerecht een Sabayon met bramen en frambozen erin. De menukaart begrepen we niet helemaal dus we dachten kom, we laten ons verrassen.
En verrast werden we zeker. Toen het werd geserveerd keken we elkaar aan en zeiden tegelijk “vanillevla hebben ze hier dus ook op de kaart staan”.
We waren enigszins teleurgesteld. We vonden het zelfs geen foto waard. Tot we de eerste hap namen!
Dit was ongelofelijk lekker en overtrof onze stoutste verwachting. Subliem. Onze eerste hap was nonchalant groot. Zo van dan is het snel op, koffie en thee erachteraan en wegwezen.
Na die eerste hap viel ik bijna van mijn stoel op ‘t rendierhuid wat op de vloer uitgespreid lag.
Zo lekker. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo lang over een toetje gedaan, ik nam steeds kleine hapjes en na elke hap dacht ik weer, wat een smaaksensatie!
Ons uitje van vandaag was goed afgesloten. Dus op naar de camping en nagenieten van deze culinaire ervaring.
Morgen weer verder naar de Lofoten. Ik las dat ze in deze streek de “Kingscrab” uit de Barentszee op het menu hebben staan. Je weet wel, zo’n gigantische krab met ogen die je op het bord aanstaren. Ik staar graag terug maar niet te lang, daarna zal hij worden verorberd.
Ik kan bijna niet wachten tot morgen om te vertrekken.
Tot later.
Wat een geweldige verhalen zeg! En prachtige foto's.
Super leuk dat we mee mogen genieten met jullie via deze reislog😊 geniet nog van de komende avontuurlijke dagen en tot snel💕🤗💕